DEN HAAG - Voor wie er nog een sprankje hoop had lijkt de degradatie van ADO Den Haag nog slechts een kwestie van tijd. Zondagmiddag werd de ploeg van Ruud Brood hardhandig op de pijnbank gelegd door FC Utrecht.

Het was al heel snel duidelijk dat de thuisploeg wederom een zware wedstrijd stond te wachten. Het duel was vijf minuten oud toen de gasten uit Utrecht al drie kansen om zeep had geholpen. Het was slechts uitstel van executie want in de tiende minuut wist Adam Maher de bal bij Gyrano Kerk te bezorgen die de ban brak en kort hierna profiteerde ook Joris van Overeem van het geklungel in de ADO-defensie. Nog voor de rust voert Othman Boussaid de score verder op.

Omdat bij FC Utrecht Mimoun Mahi en Bart Ramselaar geblesseerd zijn uitgevallen schakelt men een tandje terug om het duel te controleren. Heel even is er Haagse hoop als uitgerekend Utrecht-huurling Jonas Arweiler de 1-3 weet te maken, maar twee minuten later maakt Adam Maher aan alle onzekerheid een eind met de mooiste van de middag. Door de bal in de kruising te jagen bepaalt hij de eindstand op 1-4.