DEN HAAG - ADO Den Haag blijft in 2023 vooralsnog ongeslagen nadat het vrijdagavond met 2-1 wist te winnen van NAC Breda.

Peter Hyballa was positief begonnen aan zijn tweede periode bij NAC Breda. Een week na de ruime zege op Jong AZ incasseerde de Duitse trainer echter een nederlaag. Het ADO Den Haag van Dick Advocaat legde in de eerste helft de basis voor het succes. Thomas Verheydt was bij beide doelpunten direct betrokken. Bij de openingstreffer van Jordy Wehrmann tekende hij voor de assist en bij de 2-0 duwde Tijs Velthuis na de inzet van de ADO-spits de bal in eigen doel.

In de tweede helft, met vier NAC-wissels in de rust, kwam de Bredase ploeg terug tot 2-1. De treffer van Odysseus Velanas zorgde voor een spannende slotfase, waarin wel een rode kaart viel voor Verheydt maar niet de door NAC gewenste gelijkmaker.

ADO Den Haag klimt door de zege weer een plekje naar de dertiende plaats en komt tot op drie punten van NAC dat elfde staat.