ZWOLLE - Uitgerekend ADO Den Haag,dat pas één zege had geboekt in zeven duels, heeft vrijdagavond koploper PEC Zwolle de eerste nederlaag toegebracht. Tegen de verhoudingen in won de ploeg van trainer Dirk Kuyt in Zwolle met 1-2.

De belangrijkste man van de eerste helft was Zwollenaar Thomas van den Belt. Hij miste eerst vrij voor keeper Wentges, kopte vervolgens op de lat, maar scoorde ook. Uit de enige goede ADO-aanval voor rust kon Thomas Verheydt simpel de gelijkmaker scoren.

Na de pauze ging een treffer van Vellios niet door wegens buitenspel waarna even later Van Hintum ongelukkig in eigen doel schoot. PEC Zwolle gaf nog wat extra gas, maar ADO Den Haag kreeg zowaar nog goede kansen. Het bleef echter bij 1-2.