ENSCHEDE - FC Twente heeft zich ten koste van Feyenoord geplaatst voor de achtste finale van de KNVB-beker. Een verlenging moest de beslissing brngen en daarin maakte Manfred Ugalde de winnende goal (2-1).

In een enerverend duel had Feyenoord de eerste helft het beste van het spel. Keeper Unnerstal en de paal, bij een schot van Jahanbakhsh, hielden FC twente op de been. Op slag van rust raakte de thuisploeg echter ook de paal bij een poging van Zerrouki.

Kort na de rust wordt de ban gebroken als Cyriel Dessers de bal van dichtbij in de dak van het doel schiet na een voorzet van Jahanbakhsh. Diezelfde Jahanbakhsh raakt even later voor de tweede maal de paal. In de 79e minuut komt FC Twente vervolgens op gelijke hoogte door Giovanni Troupée waarna het duel in de verlenging beslist moet worden.

Nadat in de eerste helft van de verlenging FC Twente opnieuw op de been wordt gehouden door keeper Unnerstal is het uiteindelijk Ugalde die in de 114e minuut toe slaat: 2-1.