ROTTERDAM - FC Emmen is niet langer de hekkensluiter van de Eredivisie. De ploeg van Dick Lukkien wist zaterdagavond Feyenoord in De Kuip knap op een gelijkspel te houden en draagt daardoor de rode lantaarn over aan ADO Den Haag.

De puntendeling was niet eens onverdiend te noemen voor de Drenten. Feyenoord had vanaf de eerste minuut een veldoverwicht, maar wist nooit echt te overtuigen en kwam nauwelijks tot echte kansen. Langzamerhand werd die dreiging wel wat opgevoerd en dat resulteerde uiteindelijk acht minuten voor rust in de openingstreffer. Orkun Kökcü haalde uit en omdat het schot door Araujo van richting werd veranderd was doelman Verrips kansloos.

Het doelpunt werkte nauwelijks bevrijdend voor de Rotterdammers die ook in de tweede helft moeizaam speelden. Via Luka Azdic (kopt naast) en Sergio Pena, die keeper Marsman tegen kwam krijgt FC Emmen zelfs de beste kansen. Aan de andere kant is Luis Sinisterra wel dichtbij een tweede Feyenoord-goal, maar zijn kopbal wordt van de lijn gekeerd door Cavlan. Diezelfde Cavlan wordt even later gevloerd door Geertruida waarna scheidsrechter Blom naar de stip wijst. Michael de Leeuw schiet vervolgens onberispelijk zijn negende van het seizoen binnen: 1-1.