WAALWIJK - Feyenoord heeft zondag dure punten laten liggen op bezoek bij RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Dick Advocaat wist ternauwernood een punt uit het vuur te slepen.

Feyenoord was nochtans gewaarschuwd daar RKC na een moeizame competitiestart de laatste weken in vorm blijkt te groeien. Toch begonnen de Rotterdammers goed aan de wedstrijd met twee kansen voor Berghuis en een poging van Linssen op de lat. Ook bij Teixeira en Diemers ontbreek het geluk in de afwerking. Teixeira moet zich overigens kort hierna laten vervangen door Jörgensen na een hamstringblessure.

Terwijl Feyenoord in de eerste helft de beste mogelijkheden kreeg komt RKC kort na rust op voorsprong door een schitterende knal van Cyril Ngonge. Twaalf minuten later weet invaller Jörgensen de gelijkmaker te scoren die zelf hierna met een liesblessure naar de kant moet. De kansen volgen nu over en weer en het is zowaar een leuk duel in Waalwijk. Tien minuten voor tijd bekroont Ola John een sterke invalbeurt door RKC opnieuw op voorsprong te brengen. Deze blijkt echter van korte duur want vier minuten later weet Ridgeciano Haps alsnog een punt te redden voor Feyenoord: 2-2.