ROTTERDAM - Feyenoord heeft tegen SC Cambuur een verdiende zege geboekt en behoudt zo een voorsprong van zes punten op de nummer vier in de stand, AZ, dat volgende week in Alkmaar de tegenstander is. De Friezen werden in een eindelijk weer goed gevulde Kuip met 3-1 verslagen.

De gasten uit Friesland verstopten zich niet en openden na een ruim kwartier de score. Tom Boere profiteerde van gestuntel van Trauner en krulde de bal fraai achter keeper Bijlow. Feyenoord stelde nog voor rust orde op zaken. Met een prachtige streep vond Luis Sinisterra de bovenhoek en op slag van rust zeilde een schot van Orkun Kökçü via het been van Calvin Mac-Intosh langs doelman Sonny Stevens.

Feyenoord drukte kort na rust snel door via Alireza Jahanbakhsh. De Iraanse aanvaller haalde met links hard uit en de bal vloog binnen via de lat. Het tot dan toe aantrekkelijke duel bloedde daarna enigszins dood, al hadden Kökçü, Sinisterra,Walemark en Toornstra de score nog een hogeraanzien kunnen geven.