VOLENDAM - Feyenoord heeft simpel gewonnen van FC Volendam. De hekkensluiter ging met 0-2 ten onder tegen de Rotterdammers die het duel na de gewonnen wedstrijd tegen Lazio Roma op halve kracht konden volbrengen.

De bezoekers hadden de winst al in het eerste kwartier kunnen veiligstellen, maar omdat schoten van Geertruida en Szymanski er niet ingingen en Danilo maar één van zijn drie kansen benutte, hield Volendam een sprankje hoop. Pas vlak voor rust nam Feyenoord via een fraaie knal van Szymanski afstand.

De tweede helft kwam in de stromende regen voetballend gezien nooit echt op gang en lag vaak stil. Danilo en Gimenez misten nog een kans mede door sterk keepen van Stankovic aan Volendamse kant. Een bescheiden Volendams slotoffensief leverde ook geen doelpunt meer op.