TILBURG - Feyenoord is de competitie begonnen met een simpele overwinning op Willem II. De ploeg van trainer/coach Arne Slot kwam in Tilburg goed voor de dag en wist uiteindelijk met 0-4 te zegevieren.

In de openingsfase leek het Willem II van de nieuwe trainer Fred Grim nog goed partij te kunnen geven aan de Rotterdammers. Het spel golfde op en neer en na twaalf minuten was het keeper Bijlow die in actie moest komen bij een poging van Wriedt. Een minuut later moest ook Willem II-keeper Ruiter zich laten gelden bij een inzet van Til. Het was de opmaat voor een goede periode van de gasten die vervolgens in kort tijdsbestek tweemaal scoorden. Bij het schot van Bryan Linssen ging Ruiter echter niet vrijuit en de keeper wordt even later gepasseerd door Luis Sinisterra. Via Köhlert krijgt de thuisploeg nog een aardige kans, maar de bal gaat net langs de verkeerde kant van de paal.

Kort na rust beslissen de Rotterdammers het duel definitief in hun voordeel. Na geklungel van Jenssen komt de bal voor de voeten van Til terecht die Ruiter opnieuw kansloos laat. Als Bergström na een harde tackle op Sinisterra ook nog rood ziet is het verzet van Willem II helemaal gebroken en kan Feyenoord het duel gecontroleerd uitspelen met het oog op de tweeluik tegen IF Elfsborg in de play-offs van de Conference League. Het doelpunt van invaller Naoufal Bannis in de blessuretijd bleek daarbij nog een welkom extraatje.

Willem II - Feyenoord 0-4 (0-2)
17. Linssen 0-1
25. Sinisterra 0-2