EMMEN - ADO Den Haag is weer weggezakt in de gevarenzone nadat het vrijdagavond fors onderuit ging bij FC Emmen. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk verloor met 3-0 in Drenthe.

De groen-gelen kwamen er niet aan te pas in de eerste helft, en mochten eigenlijk blij zijn dat het bij rust slechts 1-0 was. Na een kwartier was het John Goossens die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Koopmans schoot. In de tweede helft deelde ADO Den Haag nog wel wat speldenprikjes uit, maar de beslissing viel na een goed uitgevoerde counter van de thuisploeg waarbij Michael de Leeuw scoorde op aangeven van Slagveer. Laatsgenoemde tekende vijf minuten later zelf voor de 3-0 eindstand waarmee het duel beslist was.

FC Emmen - ADO Den Haag 3-0 (1-0)
16. Goossen (e.d) 1-0
69. De Leeuw 2-0
74. Slagveer 3-0