HOORN – Terwijl WFHC Hoorn feest vierde dropen de dames van Kieviten af. De ploeg uit Wassenaar slaagde er niet in het titelfeest van de Hoornse koploper te verstoren, 3-0.

Op de ranglijst had Kieviten een achterstand van vier punten op de WFHC Hoorn. Het verschil in de wedstrijd was echter groter dan op basis van de ranglijst zou mogen worden verwacht. Na dertig seconden werd een Hoornse doelpoging nog gekeerd, maar na vijf minuten was de score alsnog geopend. Willemijn van Ernst wees haar ploeg met twee treffers de weg. Een minuut nadat de 22-jarige topschutter de 1-0 had gemaakt eindigde haar volgende poging in het dak van het doel. Doordat het ook achterin solide oogde leek niets het kampioenfeestje te kunnen verpesten.

In de counter kwam de opponent uit Wassenaar meerdere keren richting het Hoornse doel, maar in de problemen kwam de gastvrouw geen moment. De vreugde werd alleen maar groter toen Meagan Klaij drie minuten voor tijd na een individuele actie de 3-0 voor haar rekening nam. De kans op de vierde treffer werd erna nog gemist, maar het deed niets af aan de jubelstemming bij Hoorn. Voor Kieviten is de titel weliswaar uit beeld, maar desondanks is promotie al een feit.

WFHC Hoorn – Kieviten 3-0 (2-0)
6. Willemijn van Ernst 1-0
7. Willemijn van Ernst 2-0
67. Meagan Klaij 3-0