BREDA - NAC heeft vrijdagavond de eerste zege van de competitie geboekt door ADO Den Haag met 3-0 terug te wijzen. Ralf Seuntjens was met een hattrick de grote man aan Bredase zijde.

De ervaren spits opende al na die minuten de score met een kopbal en kort voor de rust scoorde hij vanaf de strafschopstip zijn tweede van de avond. Tussendoor had ADO Den Haag, dat nochtans goed aan de competitie was begonnen, nauwelijks iets te vertellen.

Waar de sfeer in het Rat Verlegh Stadion ook na de rust opperbest was, daar voltooide Seuntjens zijn hattrick twintig minuten voor tijd. Bij ADO Den Haag mocht men uiteindelijk nog blij zijn dat keeper Koopmans als een van de weinigen wel een voldoende haalde anders was de score wellicht nog hoger uitgevallen. In de uiterste slotfase eindigde de thuisploeg nog wel met tien man omdat de debuterende Tavares rood zag.