DEN HAAG - In een weinig enerverend duel heeft FC Groningen drie punten weten te behalen op bezoek bij ADO Den Haag. Halverwege de eerste helft zorgde een eigen doelpunt van Shaquille Pinas voor de beslissing (0-1).

De verdediger van ADO Den Haag raakte de bal compleet verkeerd na een voorzet van Bart van Hintum en passeerde zijn eigen doelman Luuk Koopmans. Diezelfde keeper hield de Groningers vervolgens van een hogere voorsprong af door nog voor de rust pogingen van Strand Larsen en Lundqvist onschadelijk te maken.

De thuisploeg was aanvallend niet bij machte om enig gevaar te stichten en slaagde daar ook in de tweede helft niet in. Met een tweetal counters waren de gasten nog het meest gevaarlijk, maar in de stand kwam geen verandering meer.

ADO Den Haag - FC Groningen 0-1 (0-1)
23. Pinas (e.d.) 0-1