ARNHEM - Vitesse heeft in het Gelredome Feyenoord op zijn tweede nederlaag van het seizoen getracteerd. Na een lange strijd met bijna een kwartier blessuretijd bleken de Arnhemmers met 2-1 te sterk.

Feyenoord begon direct al heel slordig. Marco Senesi verkeek zich op een terugspeelbal waarna Loïs Openda de thuisploeg vroeg op voorsprong kon zetten. Feyenoord leek er niet van te leren en mocht in zijn handen knijpen toen Darfalou een grote kans miste. Voorin bleek Guus Til wel bij de les en de Feyenoord-topscorer kopte de Rotterdammers naast Vitesse.

Direct na rust bleek Feyenoord weer niet wakker want binnen een halve minuut strafte Openda opnieuw gestuntel af door de 2-1 te maken. Feyenoord kon daarna geen vuist meer maken en de beste kansen bleven voor de thuisploeg. De slotfase werd wel vervelend en scheidsrechter Gözübüyük had zijn handen vol om alles bij te houden. Na bijna een kwartier blessuretijd stonden er nog negen man van Vitesse op het veld na rood voor Bero en Buitink, maar die konden wel de drie punten koesteren.