TILBURG - Behalve het feit dat men een punt uitliep op hekkensluiter FC Emmen zijn Willem II en ADO Den Haag woensdagavond niet veel opgeschoten met een onderlinge puntendeling. Waar winst noodzakelijk was voor beide ploegen bleef men in een hectische degradatiekraker steken op 1-1.

Beide ploegen scoorden vanaf de strafschopstip en eindigden het duel met tien man. Tomislav Gomelt van ADO Den Haag was de eerste die mocht inrukken. Scheidsrechter Mulder bestrafte kort voor rust een harde overtreding op Wriedt met direct rood.

Kort na de rust kwam daar een domper overheen toen Michiel Kramer een overtreding beging op Spieringhs, Mike Trésor toonde zich koelbloedig vanaf elf meter en bracht Willem II op voorsprong. Binnen het kwartier kwam de stand in evenwicht toen Kramer zelf onderuit werd gehaald. Ook Shaquille Pinas toonde zich trefzeker vanaf de strafschopstip. Nadat Jordens Peters een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart zag en de thuisploeg dus ook verder moest met tien man kwam erin de stand geen verandering meer.