ARNHEM - Vitesse heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen door tegen hekkensluiter ADO Den Haag niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel.

De thuisploeg had het gehele duel het meeste balbezit, maar deed daar ronduit te weinig mee om ook maar enige aanspraak te mogen maken op de winst. Het geplaagde ADO Den Haag, dat nauwelijks nog te redden lijkt van degradatie, had deze vrijdagavond de zaakjes verdedigend uitstekend op orde.

In een zeer matige eerste helft wist Vitesse al nauwelijks door de groen-gele verdedigingsmuur te breken. Het meest in het oog springende moment was een mislukte voorzet van Oussama Tannane die op de lat belandde.

Na de rust voerde de thuisploeg het tempo en de druk wat op, maar de kansjes voor Tannane, Bazoer en Darfalou wisten ADO niet te verontrusten. De gasten stapten met de 0-0 dan ook als morele winnaar van het veld.