DEN HAAG - Op de plek waar nu het provinciehuis van Zuid-Holland staat, stond van 1863 tot 1968 de Haagsche Dierentuin. De provincie brengt de dierentuin opnieuw tot leven met een kunstexpositie van 1 februari tot en met 31 maart. Commissaris van de Koning, Jaap Smit, opent de expositie op donderdag 25 januari.

De expositie toont werk uit de provinciale collectie dat refereert aan de Haagsche Dierentuin. Verder is er uniek foto- en filmmateriaal te bekijken.

Kunstcollectie

De provinciale kunstcollectie omvat zo’n 1.200 werken. Hoewel de collectie heel divers is qua stijl en techniek, loopt de verbinding met de provincie er als een rode draad doorheen. De kunstenaars werken of werkten binnen de provinciegrenzen. Zij volgden hun opleiding aan de academies in Den Haag of Rotterdam en lieten zich inspireren door natuur, steden, dorpen of mensen in de provincie Zuid-Holland.

Opening

Jaap Smit opent de expositie op donderdag 25 januari om 12:30 uur. Pers is daarbij van harte welkom. De expositie loopt van 1 februari tot en met 31 maart en is gratis toegankelijk op werkdagen tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Het adres van het provinciehuis van Zuid-Holland is Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag.