WASSENAAR - Cabaretduo Lisa Loeb en Janneke Rinzema zien we aan het begin van Brainwash ‘geboren’ worden en elkaar de vraag stellen ‘Is er leven na de bevalling?’ En aan het einde, als de dood zich meldt, luidt de slotvraag ‘Dus dit was het?’ Dan volgt het lied van ons demasqué, waarin ze vaststellen dat we allemaal door de mand vallen, uit de toon, van ons geloof en van onze voetstukken.

In Brainwash komen sneue, treurige, hilarische en idiote typetjes voorbij. Voor de vette lach, zeker, maar die lach is toch lang niet altijd vrijblijvend, door de keuze van soms schrijnende onderwerpen en de actualiteit die ze erin behandelen. De handelsmerken van het duo zijn de prima liedjes, uitstekend gezongen (beiden hebben een conservatoriumachtergrond), op een frisse eigentijdse technobeat. Liedjes die schuren, of waarin eens lekker wordt geschopt en liedjes met een serieuze ondertoon, met een fraaie regel of vraag erin waarop je even kunt kauwen.

Lisa viel ruim twee jaar geleden in het grote zwarte gat van een burn-out, vlak voor de try-outs van hun tweede programma Brainwash. Er was geen vuiltje aan de lucht aan hun cabaretfront: Publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival op zak, lied nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs en vooral: uitstekende recensies voor hun debuutvoorstelling ”Eeuwig vlees” en een enthousiast publiek, overal. Nu heeft een deel van het oorspronkelijke materiaal van Brainwash, plaats gemaakt voor fraaie en confronterende dialogen, lichtvoetige sketches en liedjes over het zwarte gat van de een en hoe dat evengoed een zwart gat van de ander werd. Dat maakt Brainwash, geregisseerd door Titus Tiel Groenestege, tot een programma met een flinke hoeveelheid meerwaarde en diepgang.

Vrijdag 6 maart – 20.15 uur | €16.50

Bij aankoop van 2 kaarten, ontvangt u na afloop gratis de cd van Matroesjka.

Kaarten: www.warenar.nl/programma.
Of bel op maandag of woensdag tussen 10 en 14 u met 070 511 8382.