WASSENAAR -Expositie van Peter Manders – schilderijen en Alfred Beekenkamp - sculpturen, Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. Open do-zo 14-17 uur. Kijk voor meer informatie op www.kunstgroepwassenaar.nl. Toegang gratis.

Peter Manders, lid van de Kunstgroep Wassenaar, zoekt als kunstenaar en grafisch ontwerper altijd naar het spanningsveld tussen abstractie en figuratief, het platte vlak en het suggereren van ruimte. Hij toont zijn schilderijen met daarop prominent afgebeeld in kringloopwinkels opgedoken figuurtjes. Iconen zijn voor hem, naast bekende voetballers en computersymbolen, alle beeldvormen met een benadrukte betekenis. Hij speelt een spel met kunstbloemen, kabouters, kitsch en kunststijlen in grote kleurrijke schilderijen."Het gaat mij vooral om in beelden de dramatiek van het zijn vast te kunnen leggen", aldus Peter over zijn nieuwe werk. Werkzaam geweest als grafisch ontwerper, met vormstudies, projecten waaronder kleurentheorie en kleur in de architectuur, is hij vanaf 1990 beeldend kunstenaar.

Alfred Beekenkamp (1958) is sinds 1989 werkzaam als kunstenaar en maakt vrije werken en werken in opdracht. Kenmerkend voor zijn bronzen werk is de gevoelswereld die hij tot uiting brengt. In het moment van de beweging maakt hij emotie en gevoel zichtbaar.In zijn vrije werk is het thema ‘Parasiteren en voortplanten op bestaande fundamenten. Tegen de natuurwetten in ontstaat uit onverwachte materie een overwoekerende levensvorm.’Alfred heeft zijn opleidingen gevolgd aan de kunstacademie te Den Haag en Gent. Later was hij gedurende enkele jaren verbonden aan de Vrije Academie te Den Haag. Zijn werken bestaan uit ruimtelijke installaties, beelden en objecten.