WASSENAAR - Voor de tweede keer heeft men bij Jazz Societeit Wassenaar de heel bijzondere band van de ‘Amerikaanse Nederlander’ T. S. Galloway weten te boeken voor het nieuwjaarsconcert.

Het muzikale leven van T.S. Galloway begint op 25 mei 1946 in de wijk Bronzeville aan de South Side van Chicago. Op 19 jarige leeftijd speelt hij in de fameuze begeleidingsband van het Regal Theater in Chicago, waar artiesten optreden als Gladys Knight, The Temptations en Aretha Franklin. Maar hij geeft alles daar direct op als hij een telefoontje krijgt van Duke Ellington om bij zijn band in te vallen.

Na het toeren met de musical ‘Bubbling Brown Sugar’ door Europa blijft hij hangen in Amsterdam.

Hij woont en werkt inmiddels al heel wat jaren in Nederland en heeft zich hier gestort op componeren en arrangeren, en het optreden met zijn band. Zijn unieke ervaringen brengt hij – samen met de veelal Amerikaanse bandleden – in een zelf geschreven repertoire van swingende, moderne bigband muziek.

Daarnaast geeft hij Masterclasses aan het Jazz Ensemble van de American School van Den Haag.

Met een bijna ‘all-american’ bezetting en diverse special guests zoals Jim Yarnell (trombone) kunt u weer rekenen op een echte ‘vuurwerk’-editie!

Dus – zeker voor degenen die het vorige concert gemist hebben – een absolute must !

Line up
T.S. Galloway bandleider, dirigent, trombone
Trompet: Joe Rivera, Michael Sion, Charli Greene
Trombone: Jim Yarnell, Jos van den Heuvel, Anne Dockter, Arthur More (bas)
Saxofoons: Arthur Heuwekeijer, Lior Kuperberg, Alex Coke, Paul Mundy
Ritmesectie: Franc auf dem Binke (drums), Paul Berner (contrabas), Berend van der Berg (piano).

Kijk hier voor meer info en tickets.